Burger en Bestuur

Wijk- en dorpsraden praten met wijkagent en ambtenaren verkeer en groen
Een grote gemeente is vaak slechter bereikbaar. Wijk- en dorpsraden krijgen een directe lijn van communicatie met de betreffende wijkagent en ambtenaren verkeer en groen. Dit verlaagt de contactdruk op de ambtenaren en de raden worden richting wijk of dorp slagvaardiger. Van de raden wordt gevraagd dat zij de betreffende inwoners en bedrijven daadwerkelijk (digitaal) kunnen bereiken om op die manier problemen en wensen met betrekking tot de openbare ruimte te kunnen inventariseren.

Het AL Burgerplatform voor klein en groot leed
Als volksvertegenwoordiger dragen wij graag bij aan die inventarisatie. Woont, werkt, of onderneemt u in onze gemeente en heeft u een idee, een vraag, constateert u een probleem of voelt u zich benadeeld of niet gehoord door de gemeente? Maak gebruik van ons Burgerplatform en wij helpen U als volksvertegenwoordigers verder. Ieder kwartaal maken we per stad, dorp of wijk de balans op en gaan we samen met de wijk- of dorpsraad naar het gemeentehuis.

Dantumadiel is welkom
Klaaikluten en Wâldpieken komen elkaar tegen in de winkel, op de werkvloer, bij de milieustraat of gewoon tijdens een ommetje op de fiets. Hoe groot de verschillen ook zijn, we wonen en werken samen in Noardeast-Fryslân en u en onze gemeenten hebben te maken met dezelfde problematiek. Is het dan zinvol om in twee gemeentehuizen op hemelsbreed 5 kilometer van elkaar over dezelfde onderwerpen te vergaderen? Uit onderzoek (evaluatie) blijkt dat de beide gemeenten niet tevreden zijn over de huidige dienstverlening. Een herindeling met de gemeente Dantumadiel is voor ons een positieve optie en oplossing. Meer bestuurskracht, maar vooral ook zekerheid voor het huidige personeel!